Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Vasárnap búcsúztatják Ádám Évát

Közélet > Budakeszi

2022-01-28

ÁdánEva_portre.jpgRövid, de súlyos betegség után életének 59. évében 2022. január 3-án elhunyt Ádám Éva, a budakeszi Nagy Gáspár Városi Könyvtár igazgatója. Január 30-án búcsúztatják a makkosmáriai kegytemplomban. A család arra kéri a gyászolókat, hogy koszorút és virágot ne hozzanak.Budakeszin lángosoztak

Közélet > Budakeszi

2022-01-28

OV_bkeszi_langos.jpgMa Budakeszin lángosozott Orbán Viktor miniszterelnök a Budakeszin élő Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára, egyben Pest megye 2. választókerületének kormánypárti országgyűlési képviselő-jelöltje vendégeként - adta hírül a kormányfő közösségi oldalán.


KAMASZOK FIGYELEM! - rendőségi felhívás

Közélet

2022-01-28

internet_ismerkedes_police.jpgA fiatalok szívesen használnak minden olyan platformot, ahol beszélgetni és ismerkedni tudnak. Az Instagram, Facebook, Snapchat, TikTok a leggyakrabban használt közösségi médiafelület, ahol nem mindenki az, aminek mutatja magát. Mire érdemes figyelned a netes ismerkedésnél, hogy ne keveredj kellemetlen helyzetbe, s ne válj bűncselekmény áldozatává?


A Média a Családért-díj 2021 győztesei

Kultúra > Pest megye

2022-01-27

media_csalad.jpgKiosztották a Média a Családért-díjakat. Az egymillió forinttal járó, magyarországi Média a Családért-díjat a szakmai zsűri döntése alapján Kácsor Zsolt Irigység című, Népszavában megjelent írása nyerte el, a szintén egymillió forinttal járó Külhoni Média a Családért-díjat pedig Péter Beáta, a Liget.ro újságírója És a gyerekkel mi lesz? című írásáért.


Romantikus csalás - rendőségi figyelmeztetés

Közélet

2022-01-27

romantikus_csalas.jpgA társkereső- és közösségi oldalak jó terep a „romantikus csalóknak”, akik a kiszemelt, jellemzően 55-60 év felettiek bizalmát igyekeznek megnyerni, a céljuk azonban minden esetben az, hogy pénzt csaljanak ki. Hogy történik ez? A társkereső-vagy közösségi oldalon regisztrált csaló hamis profilt hoz létre, melyhez hamis fotót és hamis adatokat használ.


Új klinika épül a Szent János Kórházban

Életmód > Pest megye

2022-01-26

A kormány továbbra is elkötelezett az egészségügyi ellátórendszer megújításában, melynek az egyik legjelentősebb része az Egészséges Budapest Program (EBP) - mondta az emberi erőforrások minisztere január 18-án budapesti sajtótájékoztatóján. A program keretében a Szent János Kórház területén megépül egy 80 ezer négyzetméteres új klinikaépület, valamint elkészül a régi épületek rekonstrukciója.


MobilGazda-alkalmazást indítottak

Gazdasági rovat > Pest megye

2022-01-26

MobilGazda.jpgElindult a Magyar Államkincstár MobilGazda Facebook oldala az agrár- és vidékfejlesztési támogatásokat kérelmező ügyfeleknak annak érdekében, hogy a MobilGazda Facebook oldal követőinek naprakész információkat szolgáltassanak a mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatásokról.


Az elhurcolt németektől a házaik mellett a hazájukat is elvették

Közélet > Budaörs

2022-01-25

0123_menczer_svabok.jpgMenczer Tamás, a térség kormánypárti országgyűlési képviselő-jelöltje a magyarországi németek 1946-ban Budaörsön megkezdett elűzetésének 76. évfordulóján, január 23-án tartott megemlékezésen arról beszélt, hogy a németek kitelepítése elfelejthetetlen, megmásítani már nem lehet, ugyanakkor napjainkban még van mód a cselekvésre.


Átadták az érdi Áldozatsegítő Pontot

Közélet > Pest megye

2022-01-25

Segíteni igazán csak tettekkel lehet – hangoztatta Varga Judit igazságügyi miniszter január 10-én Érden, az új áldozatsegítő pont átadásán, melyen  részt vett Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott is. Varga Judit kiemelte: a kormány fontos feladatának tekinti a bűncselekmények, illetve a tulajdon elleni szabálysértések áldozatai által elszenvedett társadalmi, erkölcsi, anyagi károk és érzelmi sérülések enyhítését.


Új hatóság felel a bányafelügyeletért

Közélet > Pest megye

2022-01-24

banyafelugyelet.jpgMegszűntek a bányafelügyeleti feladatok a Pest Megyei Kormányhivatalnál január 1-jétől, ezzel egyidejűleg megszűnt a Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztályon belül a Bányafelügyeleti Osztály és a bányafelügyeleti feladatok. A folyamatban lévő eljárások az újonnan megalakult hatósághoz kerültek át.


Folytatódik a főváros legnagyobb campusfejlesztése

Sporthírek > Pest megye

2022-01-24

TSPC.jpgA ZÁÉV Építőipari Zrt. kivitelezésével épül meg a testnevelési egyetem új campusának Alkotás úti tömbjének nettó 69,7 milliárd forint értékű munkájat. Az előző ütemben sportpályák és multicsarnok építése szintén a ZÁÉV Zrt. kivitelezésében valósutl meg a XII. kerületi Csörsz utcában. A komplexum 2021 októberében érte el legmagasabb pontját.


iranytu-cimlap-2021-3.jpg