Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Épül a Budapest – Balaton kerékpárút

Gazdasági rovat > Biatorbágy

2020-09-25


Bp_Balaton_Bike.jpgA beruházás alapját a 2014-ben elkészült megvalósíthatósági tanulmány képezte a Budapest – Balaton kerékpáros útvonal fejlesztéséről. 2017-2019. között elkészültek a részletes tervek és beszerezték az építési engedélyeket. A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. 2019--ben nyílt közbeszerzési eljárást írt ki, amit a KM Építő Kft. nyert.A kivitelező feladata a kiviteli tervek elkészítése, majd a jóváhagyott tervek alapján a kerékpárút teljes körű megépítése, jelen esetben Budaörs – Törökbálint – Biatorbágy közigazgatási területén.

A biatorbágyi szakaszon 2x1 haladósávos önálló kerékpárút, illetve elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárút lesz 3,30 m szélességben. A kerékpárút a régi vasút nyomvonalán halad, majd a biatorbágyi viadukton átvezetve az Ybl Miklós sétányig tart, ahol a kerékpárút a meglévő burkolt úthoz csatlakozik.

A budaörsi szakaszon 452 m hosszú, 3,30 m széles önálló kerékpárút készül a Kamaraerdei park területén, a parknál a gyalogsétány keresztezése eltérő textúrájú burkolattal, a Beregszászi-Kolozsvári-Seregély utcai körforgalom után a Kamaraerdei park gyalogsétányával párhuzamosan, de attól zöldsávval elválasztva. A park végénél a Temető utcán a hídon áthaladva 86 m hosszon kerékpáros nyomot festenek fel.

Biatorbágyon a Budapest-Balaton kerékpárút mellett, az etyeki út és a halastavak közötti 3,2 hektáros kiszáradt nádas és rét területen erdősítésbe kezd a Fistók-Legitim Kft. az Erdőmester Szövetkezettel közösen. 28 ezer őshonos fát és 2,2 ezer cserjét telepítenek idén ősszel. Augusztus 24-től október 15-ig terület-előkészítő fakitermeléssel és cserjeirtással a nem őshonos fa- és cserjefajok terjedését szorítják vissza az erdőtörvénynek megfelelően.

forrás: biatorbagy.hu


Vissza