Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Életveszélyesen sérült egy csecsemő a nagykovácsi balesetben

Közélet > Nagykovácsi

2013-12-07


Egy hat hónapos csecsemőt életveszélyes állapotban vittek kórházba Nagykovácsiban szombat délelőtt történt baleset helyszínéről. Egy személyautó a BKV-járattal ütközött. Az autóban utazó két felnőtt is többszörösen súlyos sérüléseket szenvedett.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy egy mentőhelikopterrel, két mentőautóval és egy speciális gyermekmentő orvosi kocsival érkeztek a helyszínre. Egy nő többszörös súlyos sérüléseket, egy másik nő fej- és hasi sérüléseket szenvedett. Mindkettejüket a budapesti Honvédkórházba vitték.

 

A baleset legsúlyosabb sérültjét, egy hat hónapos kislányt már a helyszínen mesterségesen kellett lélegeztetni, és más életmentő beavatkozásokra is szükség volt. A gyermeket a Heim Pál gyermekkórházba vitték. Annak érdekében, hogy a koponyasérült kislányt mielőbb elláthassák a kórházban, a helikopter az Üllői úton szállt le. Emiatt az útszakaszt átmenetileg le is zárták.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője korábban az MTI-nek azt mondta, egyelőre tisztázatlan körülmények között ütközött össze az autóbusz és a személyautó. (MTI)

fotók MTI/Mihádák Zoltán


Vissza