.

2019. July 20. Saturday, Illés napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria


Belépés a fórumba


Minisztériumi támogatás útkorszerűsítésre

Budakeszi > Gazdasági rovat
2019-04-05
121 olvasás

Budakeszi Város Önkormányzata az önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolatú kiépítésére, felújítására és korszerűsítésére 150 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert. A Pénzügyminisztérium az elszámolható költségeket teljes egészében finanszírozta.

Budakeszi Város Önkormányzata az „Önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása gazdaságfejlesztési céllal Pest megye területén” elnevezésű Pénzügyminisztérium által támogatott pályázat keretében a Kossuth Lajos utca Erdő utca és Virágvölgy utca közötti szakaszát, a Szél utca és a Munkácsy Mihály utca csomópontját, valamint a Reviczky utcát újította fel és korszerűsítette. 

A 158 millió forintos összköltségű projekt a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból valósult meg.

Budakeszi Város Önkormányzatának kiemelt célja, hogy a város közterei és közútjai a mai kornak megfelelő kialakításúak legyenek, így ennek érdekében felújíttatta a Kossuth Lajos utca Erdő utca és a Virágvölgy utca közötti szakaszának útburkolatát és csapadékvíz-elvezető rendszerét, valamint a Kert utca burkolatát. A Reviczky utca szilárd burkolatának és csapadékvíz-elvezetésének megépítése, valamint a Szél utca és a Munkácsy Mihály utca csomópontjának ív- és magassági korrekciója is a kivitelezés része volt.
A beruházás amellett, hogy közvetlenül elősegíti az új városközpont elérhetőségét és több közintézmény jobb minőségű megközelíthetőségét, hozzájárul egy élhetőbb városképhez is. (x)

A Kossuth Lajos - Virágvölgy utcák kereszteződése

A Reviczky utca

A Szél és Munkácsy utcák kereszteződése

A Kert utca

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC