.

2019. July 20. Saturday, Illés napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria


Belépés a fórumba


Erdőlátogatási korlátozás

Pest megye > Közélet
2019-03-06
146 olvasás

A Budakeszi Erdészet tájékoztatja az látogatókat, hogy a vadállomány védelmére a gímszarvasok agancshullatásának idejére a térképvázlaton feltüntetett, a Telki úttól délre, az M1 autópályáig kerítéssel körbezárt erdőterület csak a kijelölt turistautakon látogatható március 5-31. között, kizárólag 9-16 óráig.

A vadállomány általános kondíciója a kemény téli időszakban legyengül. Az agancs utáni hajsza azonban megzavarja a vad pihenését. A vad a zaklatás következtében nem talál sehol nyugalmat, nem meri felkeresni a táplálkozó helyeket. Az űzött, riadt vad az erdőfelújítást védő kerítéseken fennakadva megsérülhet, elpusztulhat.

A Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársai a területen ezért fokozott ellenőrzéseket végeznek, ugyanakkor szeretettel várnak továbbra is minden jó szándékú erdőlátogatót a fenti időszakban is a Budakeszi Erdészet kezelésében lévő, kerítéssel nem körbezárt területeken, az M1 autópályától délre, valamint a Budakeszi-Telki úttól északra.

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC