.

2019. July 20. Saturday, Illés napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria


Belépés a fórumba


Budakeszi egykori alpolgármestere kilépett a Jobbikból

Budakeszi > Közélet
2019-02-26
143 olvasás

Kilépett a pártból és a frakcióból is Hegedűs Lorántné. Poszt-kommunistákkal bármilyen közösség-vállalás ellentétes neveltetésem-mel és személyes meggyőződé-semmel - írta az MTI-nek is megerősített Facebook-bejegyzésében. A képviselő a parlament honlapja szerint keddtől politizál függetlenként.

Hegedűs Lorántné tavaly áprilisban sorozatban harmadszor szerzett mandátumot a párt országos listáján, ebben a ciklusban a parlament törvényalkotási bizottságának alelnökeként tevékenykedett. A politikus a Jobbik alelnöke volt.

Tekintettel az áthidalhatatlanná vált politikai stratégiai nézetkülönbségre, az Országgyűlés elnökének bejelentettem a kilépésemet a Jobbik országgyűlési frakciójából, továbbá a Jobbik elnökségének lemondásomat párttagságomról, s így a pártban betöltött összes tisztségemről - írta közösségi oldalán Hegedűs Lorántné.

Hegedűs Lorántné távozásával 21 tagúra apadt a Jobbik országgyűlési képviselőcsoportja, amelyet öt tag hagyott el a tavaly tavaszi választás óta. Május végén zárta ki a képviselőcsoportból a pártvezetés Dúró Dórát, október elején pedig Volner Jánost. Utóbbi mellett kiállva távozott a frakcióból Apáti István és Fülöp Erik. A négy képviselő tavaly novemberben jelentette be, hogy létrehozták a Mi Hazánk Mozgalom képviselői csoportját az Országgyűlésben.

Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese kedden újságíróknak azt mondta: nagyon sajnálja személyesen és pártja nevében is a történteket. Hegedűs Lorántné és egész családja a nemzeti oldalon egy ikonnak számított, sajnálják, hogy ilyen sokáig asszisztáltak ahhoz, hogy a Jobbik eredeti irányvonalától eltérítsék a pártot, és Hegedűs Lorántné személyesen is, alelnökként is részt vett ebben - fogalmazott. Reményét fejezte ki, hogy ez a kilépés üzenet azoknak a jobbikosoknak, akik akár Hegedűs Lorántné személye miatt maradtak ott, hogy nincs értelme a pártban maradni, hiszen "a nemzeti ügy képviselete elveszett a Jobbikon belül". (MTI)

Hegedűs Lorantné 2002 és 2010 között Budakeszi helyi önkormányzatának tagja volt, 2006 és 2010 között Budakeszi alpolgármestere.

Hegedűs Lorántné közölte, várhatóan március 31-ig lesz országgyűlési képviselő, aztán civil szakmája szerinti állásban kíván elhelyezkedni.

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC