.

2018. március 17. szombat, Gertrúd,Patrik napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria


Belépés a fórumba


Március 17. MEGELLAI Katalin kiállítása Zsámbékon

Programajánló
2018-03-09
71 olvasás


2018. március 17. szombat, 9-15 óra
TTTP szobrász workshop
Megellai Katalin festőművész vezetésével
a művelődési házban

A TTTP- Talált Tárgyak, Textil és Papír- szobrászat egy különleges művészeti technika, amelynek elsajátításával könnyen tudunk készíteni szebbnél szebb bronz nagy fém hatású domborműveket és szobrokat. Nem kíván különösebb előképzettséget és még túl nagy kézügyességet sem, mégis gyönyörű alkotásokat tudunk létre hozni.
A TTTP - szobrászat workshopot 6 órában tartjuk. Délelőtt elkészítjük a natúr domborműveket, majd délután festünk és patinázunk. Ez alatt az idő alatt három tárgyat
készítünk, egy kicsi domborművet, egy boros, vagy más hasonló hengeres tárgyat és egy nagyobb domborművet.
A foglalkozás maximum 10 fő részvételével indul.
GYEREKEKET is várunk!
Ára: 10 000 Ft, amely az anyagköltséget is tartalmazza.

Még van néhány hely!
Jelentkezés, bővebb információ válaszlevélben, vagy a 06 20 665 9464-es telefonszámon.

2018. március 17. szombat, 16 óra
MEGELLAI KATALIN festőművész kiállításának megnyitója,
valamint a hétvégi zsámbéki TTTP workshop
alkalmával készült szobrok bemutatása
a művelődési házban
A kiállítást megnyitja: LEVENTE PÉTER
Közreműködik: EKLEKTA KAMARAKÓRUS

" Megellai Katalin sokoldalú alkotóművész. 1966-ban született középső lányként.  20 éves korában kezdett el tudatosan rajzolni.  Magántanárt választott, és megtanulta a képzőművészetben fellelhető csaknem összes technikát.  Megtanulta a rajzi kifejezés módjait természeti ábrázolás útján. Eközben már rajzolt non - figuratív kis firkákat, ami őt magát is megdöbbentette, hogy milyen érdekes hatásokat lehet elérni, ha nem ábrázol.
Aztán egyre több és több olyan motívum jelent meg a munkáin, ami nem hasonlított semmihez, ami a természetben vagy az alakított környezetben fellelhető.  Gyakran kísérletezett, például a két éves fia rajzait színezte ki, amely folyamat rádöbbentette, hogy vissza kell vonulni, hogy előre haladjon.
Kandinszky művészetét kezdte el tanulmányozni, aki a legnagyobb hatással volt a művészetére. Ezután már csak absztrakcióval foglalkozott.  Ez a fajta képzőművészeti ág magasabb szintű elmélyülést, átszellemülést igényelt, mint a tájképfestészet.  Az idő haladtával nagyon sokat fejlődött a technikák alkalmazása, a kompozíció és a színek használatának területén.  Így egy olyan sajátos jelrendszert sikerült kialakítania, ami csak rá jellemző.  Természetesen mindig egy kicsit változva jutott el erre a pontra, és jelenleg is tart a folyamat. Nincs megállás, a fejlődés most is tart
Az elmúlt időszak tapasztalata - konzultációk sok-sok tanárral, művésszel, műkedvelővel - hozta meg a jelenlegi állapotot.
Ez alatt a 30 év alatt a képzőművészet mellett többféle művészeti ágat is kipróbált, amit publikált, és bemutatott a nagyközönségnek.  Évekig foglalkozott öltözéktervezéssel, ékszer és kiegészítő készítéssel, üvegfestéssel, gyöngyfűzéssel. 2010-ben kiadta Rovargyűjtemény című könyvét, melyben 38 bogár és lepke gyöngyből megfűzhető mintája található.  2011-ben két társával megalapította a Kalamona Bábszínházat, amelynek ma is művészeti vezetője, báb- és díszlettervezője. Számtalan egyéni tárlata volt itthon és külföldön az elmúlt  években. Rendszeres résztvevője csoportos kiállításoknak is. Művészete egyedülálló, stílusa kiforrott."                           
                                                                                                                                                                                   Dr. Kriveczky Béla

Zsámbéki Közművelődési Intézet és Könyvtár
2072 Zsámbék, Etyek u. 2.
23/340-694
20/665-9464
www.mizsambekunk.hu

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC