.

2019. November 21. Thursday, Olivér napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria

Belépés a fórumba


Csepelre megy Budaörs szennyvize

Budaörs > Gazdasági rovat
2017-12-13
613 olvasás

Elkészült Budaörsön a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése (BKISZ V) projekt részeként  a budapesti dél-budai gyűjtőrendszerbe, és ezen keresztül a legmodernebb, harmadik tisztítási fokozattal működő Csepeli Központi Szennyvíztisztító Telepre vezető főgyűjtőcsatorna.

Így mostantól Csepelre kerül a város szennyvize. Ezzel egyidejűleg megszűnt a budaörsi szennyvíztisztító telep, amelynek területén egy új átemelőt építettek, valamint a repülőtéri szennyvízátemelő telepet is korszerűsítették. Emellett  mintegy 1700 folyóméter nyomócső és 28000 folyóméter gravitációs csatorna is épült Budaörs és Törökbálint területén.

A fővárosi rendszerhez Budaörs és Budapest közigazgatási határán, a dél-budai főgyűjtőcsatorna felső szakaszánál csatlakozott a város, folyamatos minőségi és mennyiségi ellenőrzés mellett.

A budaörsi beruházás költsége közel 900 millió forint, amelynek  83%-a uniós támogatás. A 17 % önerőt Magyarország központi költségvetése állja.

Budaörs a fővárossal közösen valósítja meg a BKISZ-projektet, amely 2019-ben zárul le teljesen, de a legfontosabb budaörsi feladatok ezzel megvalósultak.

forrás: budaörs.hu

Kapcsolódó cikk: Csepelre megy a szennyvíz - 2017-09-27

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC