.

2020. July 10. Friday, Amália napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria

Belépés a fórumba


Idén elindul a Szent János Kórház felújítása

Pest megye > Gazdasági rovat
2017-10-12
761 olvasás

A Világgazdaság információi szerint összesen 9,3 milliárd forintot fordítanak a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Klinikai Tömb járóbeteg-szakrendelőire, s a Szent János Kórház fejlesztésére 2020-ig. A betegek már 2018 második felétől korszerűbb berendezésekkel találkozhatnak a János kórházban.

Már idén elindulnak a Szent János Kórház fejlesztésével kapcsolatos tervezési munkák. Az építészeti munkálatokra 7,066 milliárd forint, orvostechnikai, informatikai fejlesztésekre pedig 2,3 milliárd forint van a tervezett költségvetésben – közölte a Világgazdasággal az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkársága. Az ütemezésről és arról, hogy a betegellátást mikortól érintik a felújítási munkák, egyelőre semmit sem közölt a minisztérium. A fejlesztés során a kórház szakrendeléseit átköltöztetik a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Klinikai Tömbjének járóbeteg-szakrendelőibe. A Szent János kórház és a Kútvölgyi Klinikai Tömb fejlesztésére összesen 9,3 milliárd forintot szánnak 2017–2020 között az Egészséges Budapest program keretében.

A Egészséges Budapest programban összesen 21,2 milliárdot fordítanak eszközbeszerzésre, orvostechnikai fejlesztésekre. A Szent János kórházba MR- és érfestő berendezés kerül. Egy korszerű MR-készülék ára hozzávetőleg félmilliárd forint, egy érfestő mintegy 300 millió forintba kerül.

További részletek

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC