.

2020. July 10. Friday, Amália napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria

Belépés a fórumba


Csepelre megy a szennyvíz

Budaörs > Gazdasági rovat
2017-09-27
836 olvasás

A Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése (BKISZ) projekttel a lakóterületek szennyvíz-elvezetését kívánja Budapest Főváros Önkormányzata a kerületi önkormányzatokkal és Budaörs városával együttműködve megoldani. A budaörsi képviselő-testület szeptember 19-i ülésén szó volt a BKISZ keretében a budaörsi szennyvizek Budapestre vezetését szolgáló létesítmények üzemeltetéséről.

A beruházás lehetővé teszi majd, hogy a Budaörsön és Dél-Budán keletkező szennyvíz ezután ne a Dunába ömöljön, hanem a modern, harmadik tisztítási fokozattal működő Csepeli Központi Szennyvíztisztító Telepre jusson. Most a testület azzal kapcsolatban hozott döntést, hogy a TÖRSVÍZ Kft., mint a budaörsi csatorna közművek üzemeltetője karbantartási szerződést köthessen a BKISZ projekt II. ütemében a budaörsi projektelemekbe beépítendő szivattyúk karbantartására a Xylem Water Solutions Magyarország Kft-vel.

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC