.

2018. június 24. vasárnap, Iván napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria


Belépés a fórumba


Lángol az erdő a reptér mögött

Budakeszi > Közélet
2017-09-01
613 olvasás

Ma délután erdőtűzhöz riasztották a tűzoltókat a vitorlázó reptér mögötti hegyoldalra, ahol hat hektáron ég az aljnövényzet. A fővárosi katasztrófavédelem szóvivője arról tájékoztatta lapunkat, hogy a fővárosi tűzoltók a rózsadombi önkéntes tűzoltók támogatásával nagy erőkkel oltják a csak gyalogosan megközelíthető tüzet.Kisdi Márk Máté elmondása szerint jelenleg 20 tűzoltó dolgozik a területen. A tűz lakóépületeket egyelőre nem veszélyeztet az egyelőre még délnyugati szélben, amely a közelgő front miatt rövidesen irányt vált.

Az oltásban a budakeszi önkéntes tűzoltók is részt vettek 12 fővel, s a lángban álló terület Budakeszi felé terjedését kézi szerszámokkal igyekeztek megakadályozni. Beszámolójuk a honlapjukon olvasható.

A Pilis Parkerdő Budakeszi Erdészetének tájékoztatása szerint az erdészet munkatársai is a helyszínen segítik a munkát A feketefenyves avarszintje mellett a tűz helyenként a cserjeszintet is elérte.

A Pilisi Parkerdő újra fel szeretné hívni minden erdőlátogató figyelmét, hogy jelenleg is tűzgyújtási tilalom van érvényben, vagyis még a kijelölt tűzrakó helyeken is tilos a tűzgyújtás, valamint a közút- és vasút menti fásításokban, beleértve parlag- és gazégetést is!

Fotók: Buda környéki Iránytű/Bánkuti Ákos

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC