.

2018. május 27. vasárnap, Hella napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria


Belépés a fórumba


Önkéntes jelzésfestőket keres a Mária Út
Közélet
2018-05-23
Szeretnénk megkezdeni a Budatétény – Budaörs – Normafa szakaszon a jelzések felújítását, de kevesen vagyunk a munkához! Szerszámot, anyagot biztosítunk, egyénileg munkaruháról, védőkesztyűről és a napi élelemről kell gondoskodni.
 

Bíróság elé állíthatják a pátyi és a budakeszi fiúkat
Páty > Közélet
2018-05-23
Bíróság elé állhatnak azok a fiatalok, akik tavaly karácsonykor besétáltak a metróalagútba és ezzel megzavarták a 2-es metró vonalán a közlekedést. A rendőrség honlapján azt írta, hogy a budapesti nyomozók bíróság elé állítási javaslattal zárták le három fiatal ügyét.

EGY SZÁZALÉK
Közélet
2018-05-22
Minden évben dönthet személyi jövedelem-adója kétszer 1%-áról. Ez a támogatási forma külön terhet egyetlen adózónak sem jelent, mert ezt az adót így is, úgy is meg kell fizetnünk. Ha nem rendelkezik róla, ez a 2x1% is a központi költségvetésbe kerül. A szja-bevalláshoz mellékelt nyilatkozattal Ön dönthet ennek az összegnek a sorsáról!

Buszbalesetben 11 sérült Páty és Zsámbék között
Zsámbék > Közélet
2018-05-09
Lesodródott egy menetrend szerinti autóbusz a Zsámbékot és Pátyot összekötő útról május 9-én 18 óra 47 perckor. Az első információk szerint a járművön utazó tizenöt emberből tizenegy megsérült - közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Elkezdődik a tájház felújítása
Budakeszi > Közélet
2018-05-03
Kétmillió forintot nyert az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatán, a Kubinyi Ágoston Program keretében az önkormányzat a Budakeszi Helytörténeti Gyűjtemény és Tájház infrastrukturális fejlesztésének I. ütemére. A Fő u. 127.alatti tájházat Budakeszi német önkormányzata működteti.

Pest megye 2. vk.: Nem lesz új szavazás és újraszámlálás sem
Pest megye > Közélet
2018-04-23
A Nemzeti Választási Bizottság a benyújtott fellebbezések alapján egyetlen választókerületben sem rendelte el a szavazatok újraszámlálását - közölte az NVB elnöke ma az M1 csatornán. Patyi András azt mondta, az újraszámoláshoz tényeken alapuló bizonyítékra vagy "magas szintű valószínűsítésre alapot adó körülmények" bemutatására van szükség.

Száz éves az OORI
Budakeszi > Közélet
2018-05-22
A centenáriumra az intézmény történetét hat tárlón és két tablón bemutató, állandó kiállítás nyílt a kórházban. A Budapest és Budakeszi határán 14 hektáros parkban lévő intézmény József Főherceg Tüdőbeteg Katonák Otthona néven 1918. május 1-jén nyitotta meg kapuit a frontról hazatérő, sebesült, tbc-s katonák ápolására.

Virágos Budakesziért: javaslatokat várnak
Budakeszi > Közélet
2018-05-16
Augusztus 18-án a XXII. Családi Nap Fesztiválon a főzőverseny eredményének kihirdetése előtt a legvirágosabb porta Virágos Budakesziért 2018 díjat kap az önkormányzattól falra szerelhető tábla és az Oázis kertészet tízezer forintos dísznövény-vásárlási utalványa formájában.

Ma lejár a határidő a plakátok eltávolítására
Pest megye > Közélet
2018-05-08
A választási törvény szerint a szavazás napjától számítva egy hónapon belül, tehát május 8-án 16 óráig kell eltüntetni a plakátokat. A plakátot annak kell eltávolítania, aki elhelyezte, vagy akinek érdekében elhelyezték. Az önkormányzatok a határidő lejártát követően maguk is eltávolíthatják plakátokat, majd annak költségét kiszámlázhatják.

HázŐrző App
Pest megye > Közélet
2018-04-24
A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács fejlesztette ki a „HázŐrző” nevű mobiltechnológiai alkalmazást, melyet bárki elérhet és letölthet, s mellyel felmérheti otthona védelmi szintjét. Kitölthet egy tesztet, és kiderítheti, hogy mennyire biztonságos a lakása! A HázŐrző személyre szabott tanácsokat ad a biztonsági szint növelésére.

Az 1% miatt figyelmeztet a NAV
Pest megye > Közélet
2018-04-18
A személyi jövedelemadó 1+1, azaz az egyházaknak + a civil szervezeteknek felajánlott százalékáról idén is május 22-ig lehet rendelkezni, szja-bevallási formától függetlenül. Az erről szóló nyilatkozat elektronikusan, papíron vagy személyesen is benyújtható a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) a bevallás részeként vagy önálló nyilatkozatként a "17EGYSZA" lapon.

További cikkek | Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC