.

2019. November 22. Friday, Cecília napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria

Belépés a fórumba


A vesztes pártok sokat tanulhatnak a példabeszédből
Olvasói levelek
2018-04-10
Böjte Csaba testvér lapunkhoz eljuttatott üzenetét közöljük: "Urunk születésének hírüladása! Gyümölcsoltó Boldogasszony szép ünnepén, szeretettel köszöntlek, és kisebb testvéri alázattal osztom meg az evangéliummal kapcsolatosan a tegnapi választásokat is érintő gondolataimat."
 

Választani szabadon
Pest megye > Olvasói levelek
2018-04-09
Csodás ez a lelkesedés, a tenni akarás, a részvétel. Mi otthon, a hetvenes-nyolcvanas évek Magyarországán soha nem választhattunk szabadon. Mire az első alkalomra sor került, addigra már külföldön éltünk. Nekünk csak a kényszer jutott osztályrészül, amikor aznap már nem lehetett alkoholt fogyasztani, a szavazásra felszólító, névre szóló cédula pedig olyan volt, mint egy rendőrségi idézés.

Jó-e a hulladékudvar? – 2. rész
Budakeszi > Olvasói levelek
2017-02-22
Előző lapunkban a hulladékudvar előnyeit mérlegeltük egy olvasói levél alapján. A visszajelzések azt mutatják, hogy a kis tételben rendre keletkező háztartási lom-, elektronikai, építési-bontási, zöld-, gumi- és fémhulladék elhelyezése nehézség a lakóknak, így lenne fogadókészség a létesítésére.

Népvándorlók
Olvasói levelek
2015-09-09
Megkerülhetetlen az utóbbi időben az élet minden területén megmutatkozó „menekültügyi” probléma. Németországi tudósítónk, Albrecht György a Karlsruhe melletti Philippsburgban él. A városban már most is nagyobb a többségében török bevándorlók aránya, mint az őslakos németeké.

Vaddisznók lakott területen
Budakeszi > Olvasói levelek
2018-03-09
Tisztelt Szerkesztőség! A vaddisznó befogási cikkükhöz egy lehetséges befogási pontot ajánlanék. Budakeszin a Jókai tértől az erdő felé sétálva nég-öt ház után érjük el az erdőt. Mielőtt az erdőbe beléphetnénk, a gépkocsik útját négy-öt, kb. 15 cm vastag és 1,5 méter magas, barnára festett oszlop zárja el.

Jó-e a hulladékgyűjtő udvar egy településen?
Olvasói levelek
2016-11-11
Egy Németországból hazatelepült olvasónk szerkesztőségünkhöz fordult egy budakeszi hulladékudvar létrehozásának lehetőségét keresve. A környező települések többsége olyan szolgáltatóval szerződött, amelyik a kommunális hulladék mellett a szelektíven gyűjtött hulladékot is – többnyire házhoz menő szolgáltatással – elszállítja. Mire jó hát egy hulladékudvar?

A boldogság kék Kacsája
Budakeszi > Olvasói levelek
2013-05-08
Végy egy hórihorgas informatikust, aki – megunván a számítógépek lelketlenségét – fejébe vette, hogy óvó bácsi lesz. Adj mellé egy csupa mosoly, tettre kész óvónőt, aki fiatal kora ellenére olyan tapasztalattal és vidám bölcsességgel terelgeti kis csapatát, hogy bármely kolléga példát vehetne róla. Hintsd meg őket egy zsák bolhával (avagy egy csapat óvodással), rázd jól össze, hogy megfelelő elegyet kapj és máris kész a Kacsa csoport.

További cikkek | Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC