.

2018. október 17. szerda, Hedvig napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria


Belépés a fórumba


A Korányi igazgatója lett az új egészségügyi államtitkár
Budakeszi > Közélet
2018-10-17
Horváth Ildikót, a Korányi-intézet orvosigazgatóját nevezte ki a köztársasági elnök – Kásler Miklós, az emberi erőforrások miniszterének javaslatára –október 16-tól az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkárává – közölte a tárca közleményben.
 

Októberben rövidebb útvonalon jár a Gyermekvasút
Budakeszi > Közélet
2018-10-16
2018. október 16-tól 31-ig a pálya karbantartása miatt a Gyermekvasút vasúti szerelvényei csak a Szépjuhászné és a Széchenyihegy állomás között közlekednek. Ebben az időszakban ideiglenes menetrendet vezetnek be a kisvasúton.

Megújult a Csicsergő óvoda
Budaörs > Közélet
2018-10-09
2018. október 1-jére elkészült a budaörsi Csicsergő Óvoda felújítása, amelyre ötvennyolc millió forintot fordított Budaörs Város Önkormányzata, fele részben belügyminisztériumi támogatásból. A projekt részeként a Clementis utcai központi épület és a Rózsa utcai tagóvoda is megújul.

Országúti keresztet állítottak
Páty > Közélet
2018-10-08
Páty Zsámbék felőli végén, a Határ út sarkán keresztet állított az önkormányzat. Csák Attila szobrász alkotását a Római Katolikus Egyházközség nevében Harkai Gábor atya szentelte fel. Ez a harmadik, amelyet a falu bevezető útjai mentén állított az önkormányzat dr. Bognár András képviselő javaslatára.

Harminc éves a Budakeszi Hagyományőrző Kör
Budakeszi > Közélet
2018-10-01
Az egyesület szeptember 28-án a Prohászka gimnáziumban ünnepelte 1988-as alapítását. A budakeszi és magyarországi németek népi és keresztény kultúráját őrző közösséget már 1993-ban Budakesziért emlékéremmel tüntették ki.

Ebzárlat és legeltetési tilalom
Pest megye > Közélet
2018-09-26
Szombaton kezdődik és október 14-ig tart a vadon élő rókák őszi veszettség elleni vakcinázása, ezért az érintett térségekben ennek kezdetétől számított 21 napig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendel el az illetékes járási főállatorvos - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tegnap az MTI-vel.

Gázolt a vonat Budaörsnél
Budaörs > Közélet
2018-10-11
Halálra gázolt egy embert egy vonat Budaörsnél, a vasútállomás közelében szerda este – tájékoztatta a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t. Csámpai Attila elmondta: a baleset egy vasúti átjáróban történt. A katasztrófavédelem közleménye szerint a vonat körülbelül kétszáz utasáért mentesítő járat érkezett a helyszínre. Átszállásukban a tűzoltók segítettek.

Városi elismeréseket adtak át
Budaörs > Közélet
2018-10-08
Az 1993-ban alapított Szakály Árpád Pedagógus Emlékérmet ebben az évben Göncziné Szurdi Ágnes (1. számú Ált. Iskola), Kremó Andrea (Kesjár Csaba Ált. Isk. nyugalmazott tanára), Tollner József (Illyés Gyula Gimnázium), a Budaörs Egészségügyéért díjat Nagy Márta vehette át Wittinghof Tamás polgármestertől.

Szél Bernadett kilép az LMP-ből
Budakeszi > Közélet
2018-10-02
Sajtóértesülések szerint kilép Szél Bernadett az LMP-ből és a párt parlamenti frakciójából is. A Budakeszin élő politikus maga mondott le a társelnökségről, miután a párt illetékes testülete a választás után egy fegyelmi eljárással három évre eltiltotta tisztségek betöltésétől amellett, hogy a meglévőkről nem kellett lemondania.

Huszonöt éves a Mindszenty-iskola
Budaörs > Közélet
2018-09-27
Alapításának 25. évfordulóját ünnepelte a budaörsi Mindszenty József Római Katolikus Óvoda és Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola. A jubileumi tanévnyitón Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök mutatott be szentmisét az intézményben egykor és ma is szolgáló paptestvéreivel.

Toboroz a rendőrség
Pest megye > Közélet
2018-09-26
Toborzást tart a rendőrség a rendőri hívatás népszerűbbé tétele, a Készenléti Rendőrség, a Határvadász Bevetési Osztályainak létszámbővítése érdekében: október 1-jén a budaörsi, október 18-án a pilisvörösvári rendőrkapitányságon.

További cikkek | Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC